Follow me :

ZA COSMETICS BEAUTY CLASS at CENTRO PLAZA SEMANGGI

Monday, September 8, 2014
ZA (zi: ei) COSMETICS BEAUTY CLASS @3PM AT CENTRO PLAZA SEMANGGI 2ND FLOOR, JAKARTA - PRODUCT REVIEW



Well gorgeous. this is one of my favorite beauty class ever~ because it's FREE aka no charge ^ ^ beside that, this cosmetics is from JAPAN which is one brand with SHISEIDO. take a look what the participant got when we came to that door, all ZA make up on the table and the variant are VERY COMPLETE! +1


Let me tell you, I got this FREE INVITATION from ZA twitter all I have to do is just send a message to the staff. This is great because I think ZA (zi: ei) is beauty product from Singapore, but it's NOT! ZA is from JAPAN, sisters with SHISEIDO but with reasonable price and good quality. Let's read the step-by-step make up from our beautiful MUA from ZA, Ms. Winda.


1. HAND SANITIZER, just in case you've not washed your hand before ^ ^.

2. After that, they gave us ZA TOTAL HYDRATION LIP ESSENCE with Vitamin E that gives glossy, dewy, and smooth result to our lips, very soft! Bagus untuk bibir kering karena kelamaan di AC. I like this product. Size : 8g.
*click to enlarge image*



3. ZA EYE & LIP MAKE UP REMOVER for quickly removes and waterproof makeup. Size : 100ml. Take a look the picture, here are the result on my lips :
*click to enlarge image*




4. ZA SMOOTH CLEANSING OIL. This product consists of Vitamin E that gives very smooth and soft result to my face. Size : 100ml/200ml. Saya pilih variant ini karena cleansing ini cocok untuk kulit cenderung berminyak.
*click to enlarge image*


5. Well, in this step, we must wash our face with facial foam, but we couldn't do that in this beauty class, so we skip to .....
ZA TOTAL HYDRATION FRESH TRANSLUCENT - TONER that consists of Hyaluronic Acid foam. Size : 175ml.


6. ZA TOTAL HYDRATION DEWY - MOISTURIZER with Vitamin B. Size : 150ml. I choose this PINK PACKAGE because they're good to my oily and sensitive skin. But if you have normal skin go to the WHITE PACKAGE.
CARANYA : Menurut MUA dari ZA, Ms. Winda, biasakan untuk 'menghangatkan' moisturizer terlebih dahulu di telapak tangan sebelum di aplikasikan ke wajah dengan cara melingkar.
*click to enlarge image*



7. ZA FUTURE DEFENSE PLUS - WRINKLE MINIMIZER. Size : 20g. Eye cream ini sangat berguna untuk meminimalisir garis garis halus yang berada di sekitar mata, kelopak mata, smile line, leher, dan dahi.
CARANYA : untuk mata ==> jari tengah dan jari manis bersatu, lalu mulai pijat dari ujung alis dalam dan tekan selama 3 detik, lalu putar ke arah bawah mata (INGAT!! hanya numpang lewat dan jangan ditekan), lalu balik lagi ke awal, repeat sampai 3x lalu berhenti di alis, tekan 3 detik.
untuk awah mata ==> dengan langkah yang sama, lakukan dengan gerakan keluar arah alis, tahan 3 detik, repeat 3x.
untuk smile line, dahi, dan leher ==> lakukan dengan gerakan keatas / keluar.
*click to enlarge image*



8. ZA TRUE WHITE - INSTANT BRIGHTENER SPF 30 PA +++. Size : 30ml. Dikenal dengan multi functional protector, berguna untuk melindungi kulit wajah dari UV rays, menyamarkan pori pori, dan mencerahkan kulit wajah.
TIPS & TRICKS : biasakan langkah make up selalu dari bawah mata, setelah selesai bawah mata, baru pipi, dan yang lainnya.
*click to enlarge image*



9. ZA TRUE WHITE LIQUID FOUNDATION - No.OC30 (yellowish line) SPF 25 PA++, this product consists of Bright WhiteComplex, Vitamin C, and Vitiamin E that achieves a white, pearly radiant finish. Size : 30 ml
*click to enlarge image*



10. ZA PERFECT FIT CONCEALER. For those who has dark circles problems, visible pores, and freckles.. Gunanya untuk mengontrol skin tone kita biar rata dan gak belang sana sini. size : 9g.
CARANYA : pakai satu persatu, seperti di pinggir cuping hidung, mata atas (kelopak mata), bawah mata, dan dagu karena cepat kering, makanya lakukan perbagian jangan borongan ^ ^. Dan jangan ada warna kulit asli sedikitpun yang nongol.
*click to enlarge image*



11. ZA TRUE WHITE - TWO-WAY FOUNDATION No.21 SPF 20 PA ++. Size :  9g. Untuk wajah yang FLAWLESS, kunci nya ada di TWO-WAY CAKE agak banyak pemakaiannya, nutup, dan rapih..
TIPS & TRICK : kalau mirror atau lampu nya keterangan, atasi dengan cara 'gaya hormat graakk!' tutupi dahi dengan tangan, lalu lihat hasil make up kita apakah ketebalan atau tidak.. Untuk leher, bisa memakai TWO-WAY CAKE.
*click to enlarge image*


 12. ZA SKIN BEAUTY FACE POWDER No.2. Size : 8g.
*click to enlarge image*


13. ZA EVER BROWS - No.01 NATURAL BROWN. Size :0.17g. and you know what?! ada FREE ngerapihin alis ^ ^ senangnya..
*click to enlarge image*



14. ZA EYES GROOVY 0 No.04 AQUA SQUASH. Size : 4.5g. I like this Groovy eyeshadow because the texture is very pigmented even without concealer use. Masih agak bingung si, pas di blend warna nya jadi nyatu semua ^ ~ ^ mana kuning nya mana birunya jadi gak jelas hehehe..
*click to enlarge image*




15. ZA LIQUID EYELINER NO.01 REAL BLACK. Waterproof and smudge-proof, and yes it is! Size : 0.5 ml.
*click to enlarge image*



16. ZA IMPACT LASH MASCARA (LONG). I didn't take the picture, LOL.


17. ZA BLUSH ON. Same with step no.15 LOL. But let me give you tips and tricks in applying blush.
TIPS & TRICKS : dari ujung kuping, baur ke Apple Cheek kita untuk hasil yang natural. Hmm jadi bukan dari Apple Cheek lalu baur ke arah kuping yaaa.. X X X


18. ZA PLUMPER LIPS No.09 SUNSET GLOW. Size : 3.5g. This product consists of collagen with rich moisturizer. Efek yang dihasilkan adalah smooth lips! Look at my lips, hasil warnanya adalah agak oranye.. It's very pure and fresh!
TIPS & TRICKS : kalau eyeshadow nya wanra hijau, biru, dan warna terang lainnya, pakai lipstik warna peach atau oranye. Sendangkan untuk eyeshadow yang berwarna ungu, pink, dsb, pakai lipstick warna pink.
*click to enlarge image*



19. ZA LIPGLOSS. Here it is the picture of my lips using ZA Plumper lips 09 and ZA lipgloss :




20. ZA TOTAL HYDRATION ENERGY MIST. Size : 80ml. CARANYA : dengan jarak -/+ 15cm spray ke seluruh wajah, gunanya untuk mengurangi dryness dan membuat kulit menjadi lembut. Bagus banget inih! But I didn't take the picture *again* But let me show you the atmosphere in this beauty class with frindly MUA, Ms. Winda.. *click to enlarge image*




Well, the beauty class was a wrap at 5.20 PM. And it's time to take a selca, selfie group, and I asked my MUA, Ms. Winda to take selfie with us ^ ^ See you on another post about ZA, I bought a good product from ZA and going to review about it SOON!






Thank you for reading,

Go follow my GFC (Google Friend Connection)

Cheers!


23 comments on "ZA COSMETICS BEAUTY CLASS at CENTRO PLAZA SEMANGGI"
  1. penasaran sama si za ini,,,, belum pernah nyoba :(

    btw, aku follow blogmu ya,.. mau follback kah ?
    sweet-creamy-pink.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Aku uda sering denger ZA sejak tahun 1997-1998 pas aku SD, krn pas itu aku lg sering2nya nonton MTV dan ZA termasuk yang jadi sponsor di MTV. Tp aku baru tau dan mencobanya justru sekitar tahun 2012-2012 lalu saat BB Cream lg booming bgt & kebanyakan dr produk BBC dr Korea. Sedangkan kulit rata2 orang Indonesia kan medium to tan. Belinya di Semanggi ini jg krn kantor aku dulu seberangan ama Atamjaya. Aku suka BBCnya ZA krn dia mengandung SPF 40 dan PA+++ banget. Malah kadang suka aku pakein sbg sunblock saat berenang. Great post dear..

    ReplyDelete
  3. @WNisaFauzi ==> saya juga baru pertama nyoba ZA di beauty class ini.. Ternyata product nya bagus dan sangat beragam.. Akhirnya beli deh ^_^ saya follback ya.. Thanks for blogwalking miss



    @Revenian ==> saya juga suka sama product nya ZA yang ternyata dari Jepang ini miss, terutama product untuk lips, face, dan skin care termasuk BB Cream dan Instant Brightener ^0^ thanks for visiting my blog..

    ReplyDelete
  4. I wanna attend that class, too! So nice!

    ReplyDelete
  5. Great post. Never heard about this brand before

    ReplyDelete
  6. Looks like ZA Cosmetics have all the product to match your beauty needs. This is a really great product for ladies.

    ReplyDelete
  7. Oh my gosh I wouldn't mind having those brushes. I just recently began collecting make up myself and I buy mac brushes which are quite on the pricey side. Great post!

    ReplyDelete
  8. I love ZA Products especially their eyebrows collection and their 2 way cake.

    ReplyDelete
  9. Very cool! I´ve never taken any beauty classes, but hopefully some day I have some extra time to take some.

    ReplyDelete
  10. Lots of women's beauty products and I think it's excellent. Really for women with beauty routines.

    ReplyDelete
  11. I will have to check out the products! I would love to take a beauty class though.

    ReplyDelete
  12. I love Za! The cleansing oil is an effective makeup remover while the instant brightener works wonders!

    ReplyDelete
  13. I have heard a lot of good things about Shiseido. Glad to know that you agree.

    ReplyDelete
  14. A well written post, is this brand also available at worldwide level?

    ReplyDelete
  15. Wow such a huge assortment of beauty products! How great to get to take some home for free too!

    ReplyDelete
  16. I've seen my daughter using a ZA cleansing oil. Seems a trusted name to try when it comes to beauty products.

    ReplyDelete
  17. great workshop! i didn't know ZA was sisters with shiseido! that definitely gave it a more premium vibe to me! hehe

    ReplyDelete
  18. I think it's a terrific idea to offer such classes and give attendees a chance to try new products; especially quality products like the ones you mentioned.

    ReplyDelete
  19. I'll choose the brand Shiseido. I've read more good reviews about the product regardless how a little pricey it is but it's all worth it.

    ReplyDelete
  20. Sekarang ZA dimana ya belinya. Semua counter di jakarta dan Indonesia ini serasa ditarik udah ga beredar lagi di Indonesia kkatanya. Kalau ada yang tau dimana beli ZA please info dong, sy penggila ZA banget, krn udah cocok banget buat make up sehari2 keren. PIN bbm 2B03F7B3. Thanks ya

    ReplyDelete
  21. Unknown ==> wah, sama.. Tapi aku nyari kemana mana memang sudah gak ada counter nya. Denger denger sih kayak 'ditarik' gitu info nya. Aduh, aku juga suka sama brand iniihh.. :(

    ReplyDelete
  22. Aku baru dapat produknya bingung mo makainya untung ada reviewnya dsn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapet dari mana mba? Bukannya udah ga ada ZA lagi disini? Boleh tau dimana beli nya mba? Aku juga pecinta ZA ^^

      Delete

READ the post carefully,
Leave your comment nicely,
Do not leave active link.

CHEERS~